Cara mengambil Kad Debit-i Diskaun Siswa (KADS1M)

kad siswa bank rakyat

Pemberian Kad Debit-i Diskaun Siswa (KADS1M) kini masih dalam proses pelaksanaan. Para pemohon/ pelajar dinasihati mengunjungi cawangan bank rakyat yang ditentukan dengan segera bagi mengambil kad1sm anda.

Selepas terima email daripada bank rakyat diberitahu permohonan anda sudah diterima, anda dinasihatkan supaya menyediakan dokumen-dokumen yang diperlukan, iaitu :

Dokumen yang perlu dibawa semasa pengambilan kad1sm di bank:

UMUR DI BAWAH 18 TAHUN UMUR 18 TAHUN DAN KE ATAS
MyKad (Asal & 1 Salinan)
MyKad (Asal & 1 Salinan)
Kad Pelajar (Asal & 1 Salinan)Kad Pelajar (Asal & 1 Salinan)
Surat Kebenaran dari Ibu / Bapa / Penjaga
1 Salinan MyKad Ibu / Bapa / Penjaga
Sijil Kelahiran / Sijil Anak Angkat Pelajar / Pelanggan (Asal & 1 Salinan)

Berserta dokumen-dokumen diatas, anda diminta juga mencetak email dan membawanya sekali bagi memastikan proses pengambilan kad1sm dapat dilaksanakan dengan lancar.

Contoh email bank rakyat

 

 

contoh email bank rakyat kad siswa

Dalam email tersebut tertera nama dan cawangan bank rakyat tertentu bagi pengambilan kad1sm. Sila menuntut kad1sm di cawangan bank yang ditetapkan bagi memastikan pelancaran proses pengambilan kad1sm.

Status permohonan KAD1SM dalam proses ?

Bagi anda yang sudah lama membuat permohonan tetapi status dalam proses, email pun tidak sampai. Untuk makluman anda, email akan dikeluarkan selepas permohonan diterima (layak). Oleh itu, kepada mereka yang belum diterima permohonannya, terus bersabarlah. Segala pengambilan kad1sm dijangka berakhir selepas hujung bulan September, iaitu 30 September 2017. Bertindak segera selepas status permohonan diterima.

 

Status permohonan (APPROVED) tapi tidak dapat email ?

Bagi permohonan yang sudah diapproved tetapi tidak mendapat email dari pihak bank rakyat, terus pergi ke cawangan bank rakyat berdekatan alamat yang anda register semasa permohonan. Bawa documen yang perlu. Anda boleh mengambil KAD1SM sekiranya permohonan sudah diterima/ approved.

Leave a Reply